Materiaal & Coating

Materiaal

Bij het bepalen van het materiaal van jouw glazen kan je kiezen uit glazen van glas en glazen van kunststof. De eerste variant is breekbaar en zwaar, maar minder krasgevoelig. Kunststof glazen zijn licht, breken niet snel en zijn tegenwoordig standaard voorzien van een hardingslaag. Bovendien zijn deze glazen tegenwoordig extra dun verkrijgbaar en dus ook erg fraai bij hogere sterktes. Wij raden kunststof glazen meestal aan onze klanten aan.

Coating

Als je het materiaal van jouw glazen gekozen hebt, kan je bepalen welk soort coating je op de glazen wil hebben. Een goede coating zorgt ervoor dat je prettiger en rustiger door het glas kijkt. De kwaliteit van coatings kan verschillen en daarom zal de prijs van een coating bij goedkopere glazen lager zijn. Dit zijn de belangrijkste coatings:


Hardingslaag

Bijna alle kunststof glazen van een goede kwaliteit zijn tegenwoordig standaard voorzien van een hardingslaag. Deze zorgt ervoor dat jouw glazen minder snel krassen. Bij de betere glazen kan je zelfs een extra hardingslaag toevoegen.


Ontspiegeling

De ontspiegeling zorgt ervoor dat je minder last hebt van schitteringen en reflecties, bijvoorbeeld van lampen. Deze coating wordt aangebracht aan de voorzijde van jouw glas en is verkrijgbaar in verschillende kwaliteiten.


Vet- en vuilwerende coating

Nieuw is een anti-vervuilingslaagje op de glazen, waardoor je jouw bril minder snel vet en vies wordt. Je hoeft je bril met deze coating dus minder vaak schoon te maken. Bij de betere kwaliteit glazen is deze laag vaak al aangebracht.

Kleur

Hiernaast kan je ook kiezen voor glazen met een kleurtje of meekleurende brillenglazen; dit zijn brillenglazen die van kleur veranderen. Binnen zijn deze glazen transparant en buiten passen ze zich aan aan de felheid van de zon. Bovendien bieden meekleurende glazen bescherming tegen schadelijke UV-straling.