Ray-Ban

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Ray-Ban

Ray-Ban zonnebrillen zijn de meest verkochte zonnebrillen van dit moment. De trendsettende, tijdloze monturen domineren al jaren de zonnebrillen mode. Iconische modellen als de pilotenbril Aviator, Aviator Large Metal, Wayfarer, New Wayfarer, Clubmaster, Cats en het nieuwe model Justin zijn onverminderd populair. Ray-Ban zonnebrillen zijn niet alleen stijlvol, maar ook duurzaam, gedetailleerd en vervaardigd van uitsluitend de hoogste kwaliteit materialen.

Ray-Ban werd opgericht in 1937 door het Amerikaanse bedrijf Bausch & Lomb, dat van de United States Air Force de opdracht kreeg een modieuze zonnebril te ontwerpen met uitstekende glazen die de ogen van de piloten zouden beschermen tegen UV-straling. De metalen, goudkleurige Aviator Large Metal werd voorzien van groene Anti-Glare glazen van mineraal in een iconische druppelvorm. De zonnebril was direct een favoriet onder de US Air Force piloten én het Amerikaanse volk. De groeiende populariteit van Ray-Ban zonnebrillen werd nog meer onderstreept met de introductie van een ander iconisch model in 1952: de Ray-Ban Wayfarer, die direct werd opgepikt in Hollywood. Monturen zoals de Ray-Ban RB3025 Aviator en Ray-Ban RB2140 Wayfarer werden aan het grote publiek getoond in filmhits zoals The Blues Brothers, Men in Black, Top Gun en Breakfast at Tiffany's.

Elke Ray-Ban zonnebril is voorzien van het Ray-Ban logo dat subtiel op de brillenpootjes en het glas wordt afgebeeld. De brillenglazen van de meeste Ray-Ban zonnebrillen zijn vervaardigd van echt kristal, waardoor het helderste zicht wordt verkregen. Alle glazen zijn voorzien van 100% UV-bescherming en een krasvaste beschermlaag. Sommige brillen zijn voorzien van een polariserende, spiegel- of fotochromatische coating.