Persol

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Persol

Het Italiaanse zonnebrillenmerk Persol staat bekend om haar hangemaakte zonnebrillen die stijl, kwaliteit en comfort combineren. De unieke zonnebrillen zijn gemaakt van het beste materiaal en doen de lijn tussen mode en functionaliteit vervagen. Voor extreme avonturiers, reizigers, liefhebbers van adrenaline of mensen die gewoon ruw zijn met hun spullen, is Persol een geweldig merk.

Turijn 1917; Giuseppe Ratti, fotograaf en eigenaar van Berry Opticians, begon een avontuur dat zou leiden tot internationaal succes. In het kleine Via Caboto begon hij met het maken van technisch hoogwaardige glazen, ontworpen om te voldoen aan de eisen van piloten en coureurs. Deze zonneglazen moesten comfortabel zijn en uitstekende bescherming en helder zicht bieden. Dit was het begin van het ontwerp van de Protector-zonnebrillen, gemaakt van grijze lenzen met rubber randen en een hoofdband van elastiek. Toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak, werd het Protector-model zelfs gebruikt door de Italiaanse luchtmacht. Ze boden niet alleen bescherming, maar nog belangrijker, helder zicht temidden van de chaos in de oorlog. De luchtmachtpiloten van diverse landen, waaronder de V.S., volgden en ook veel populaire auto- en motorcoureurs namen de trend over.

Toen Persol na het einde van de oorlog de elastische band van de brillen verwijderde, begonnen ze te innoveren op het gebied van elastische kunststoffen voor brilmonturen. Een flexibele neusbrug volgde spoedig daarna, zodat de drager maximale aanpassingsmogelijkheden van de bril had. Hun volgende innovatie, glasbeschermers gemonteerd boven brilglazen, waren bedoeld als algemene bescherming tegen de zon, lichtreflecties en zelfs stof. Vanaf hun eerste innovatie hebben Persol specialisten hun zonnebrillen onder de meest extreme omstandigheden laten testen, zodat zij optimale bescherming bieden onder alle weersomstandigheden.